Bursa Ösztöndíj Pályázat

 

Az Oktatási Minisztérium meghirdette a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2011/2012 évi pályázatát. Az ösztöndíjrendszer célja az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok felsőoktatásban való részvételének támogatása

Szabolcs Község Képviselő-testülete 140/2011. (IX. 09.) számú határozatával csatlakozott a 2011/2012. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez.

Pályázatra jogosult  az a Szabolcson állandó lakhellyel rendelkező hátrányos szociális helyzetű, állami felsőoktatási intézményben, ill. az OM és az intézmények közötti megállapodás alapján nem állami felsőoktatási intézményben államilag finanszírozott nappali tagozatos hallgató vagy érettségi előtt álló középiskolás.

"A" típusú pályázat felsőoktatásban tanulók számára

Azok pályázhatnak a települési önkormányzatnál, akik:
- az önkormányzat területén állandó lakcímmel rendelkeznek;
- szociálisan hátrányos helyzetűek;
- a képzésre vonatkozó keretidőn belül teljes idejű (nappali tagozatos) képzés keretében az alábbi képzési típusok egyikében felsőfokú tanulmányokat folytatnak:
(felsőfokú szakképzés, felsőfokú alapképzés, mesterképzés, egységes, osztatlan képzés)

Az ösztöndíj időtartama 10 hónap, két egymást követő tanulmányi félév (2010/2011-es tanév II. és a 2011/2012-es tanév I. féléve).

"B" típusú pályázat felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára

Azok pályázhatnak a települési önkormányzatnál, akik :
- az önkormányzat területén állandó lakcímmel rendelkeznek;
- szociálisan hátrányos helyzetűek;

- 2011/2012. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolás, illetve felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe felvételt még nem nyert, érettségizett pályázók: akik 2012/2013. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézményben teljes idejű (nappali tagozatos) felsőfokú alapképzésben, egységes, osztatlan képzésben, felsőfokú szakképzésben kívánnak részt venni

Az ösztöndíj időtartama 3 x 10 hónap, azaz hat egymást követő tanulmányi félév.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2011. november 14.

Az ösztöndíj keretében nyújtott támogatás összege:

 

Szabolcs Község Önkormányzata a 152/2011. (X.18.) határozatában döntött az önkormányzat által nyújtott támogatás összegéről, amely a 2011/2012. évi pályázati támogatásban 5000Ft//.

 

További információkért kérem forduljon Szabolcs Község Önkormányzatához!

 

2011. október 20.

 

Tisztelettel:

 

     Szabolcs Község Önkormányzata